Σκληρή απάντηση εξέδωσε προς το Πατριαρχείο Ρωσίας σχετικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο συνεστίασης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πατριάρχης ξεκαθάρισε πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδράζονται σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία.

«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος πρόσθεσε πως είναι ενήμερος για τα «καλοπληρωμένα άρθρα» και την «μαύρη προπαγάνδα» από την ρωσική πλευρά τα οποία χτυπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

27 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ…..ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ Ο κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ…ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ…22/10/ 1991 – 22/10/2018

Δημοσιεύτηκε από Giannis Demirtzoglou στις Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

«Το οικουμενικό Πατριαρχείο για να επιλύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα, προβάλλει τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών συνόδων και μάλιστα της 4ης Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία. Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» προσέθεσε ο Πατριάρχης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο