Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερέρα: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Ερέρα: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Απογοητευμένος από την ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη, που στάθηκε στα σφάλματα της ομάδας του.

Παιχνίδι που ο Άρης είχε τις ίδιες πιθανότητες να χάσει και να κερδίσει χαρακτήρισε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Πάκο Ερέρα στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής των κίτρινων τόνισε ότι το χαμένο πέναλτι για την ομάδα του ήρθε σε καθοριστικό σημείο, ενώ επικεντρώθηκε στη βελτίωση των λαθών για τη συνέχεια της σεζόν.

Η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού: «Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες. Είχαμε περίπου 50% ευκαιρίες να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές στιγμές, το ίδιο και ο αντίπαλος. Στο δεύτερο συνέβη το ίδιο, ίσως να είχαμε λίγες παραπάνω. Καθοριστικό ήταν το πέναλτι που δεν μπορέσαμε να βάλουμε και ήρθε η ήττα. Είδα πράγματα σήμερα που δεν μου άρεσαν, όπως για παράδειγμα πάσες απλές που πάντα τις κάναμε καλά. Καταλαβαίνω ότι είναι παιχνίδι με παραπάνω αγωνία και στρες, αυτό μας οδήγησε στο να κάνουμε περισσότερα λάθη».

Για την αποχώρηση του Βέλεθ: «Ο Βέλεθ είχε πριν δυο-τρεις εβδομάδες τραυματισμό, οπότε είχαμε μια έννοια. Δυστυχώς, η εμπειρία μου λέει ότι αν είναι κάποιος τραυματισμός που χρειάζεται χρόνο μπορεί να λείπει μέχρι και έναν μήνα. Φυσικά μας στοίχισε πολύ και επηρέασε το παιχνίδι μας, γιατί στέλνει τη μπάλα που στέλνει από την άμυνα».

Για το πώς αισθάνεται για το αποτέλεσμα: «Ήθελα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ακόμη και αν παίζεις καλά, πάντα όταν χάνεις αισθάνεσαι στεναχωρημένος. Δεν μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες, ήταν καθοριστική η αποχώρηση του Βέλεθ και τα λάθη σε κάποιες πάσες».

Για την αλλαγή του Γιουνές: «Είχαμε δυο-τρεις παίκτες των οποίων η φυσική κατάσταση δεν ήταν καλή. Ένας ήταν ο Γκάμα, επίσης ο Γκαρσία είναι παίκτης 90 λεπτών και ήταν πολύ κουρασμένος. Το άγχος κάνει τους μύες να παραλύουν, το ίδιο ισχύει και για τον Γιουνές. Και οι τρεις δίνανε τον καλύτερό τους εαυτό και ήταν πολύ κουρασμένοι. Έκανα αλλαγή στον Γιουνές όχι επειδή έχασε το πέναλτι, στον καθένα μπορεί να συμβεί, αυτός έπρεπε να το εκτελέσει. Τον άλλαξα επειδή ήταν κουρασμένος».

Για το ότι οι παίκτες επέστρεφαν τη μπάλα πίσω: «Αυτό δεν έχει να κάνει με δική μου στρατηγική, αλλά ενστικτωδώς οι παίκτες είχαν τέτοια συμπεριφορά, πριν να το συζητήσουμε μαζί. Θα μου άρεσε να συνέχιζαν επιθετικά».

Για τη χρησιμοποίηση του Ματίγια στο δεύτερο ημίχρονο: «Δεν μπορούσε να παίξει από την αρχή ο Ματίγια, λόγω τραυματισμού όπως και ο Βέλεθ. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Σκοπός μου ήταν να παίξω με δυο δυνατούς παίκτες στο κέντρο και να δώσω 30-40 λεπτά στον Ματίγια».

Για το πώς θα εμφανιστεί ο Άρης από εδώ και πέρα: «Είμαι μαραθωνοδρόμος. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος οι ομάδες μου τα πάνε συνήθως πολύ καλύτερα. Ο Άρης συνεχώς θα γίνεται καλύτερος. Να διορθώσουμε τα λάθη μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για το ότι η μπάλα γυρνούσε συχνά προς τα πίσω και τα λάθη στην άμυνα: «Όπως είπα και πριν, συμβαίνει. Από τη στιγμή που χάνεις το τάιμινγκ είναι δύσκολο να ελέγξεις κάποια πράγματα και γυρνάς προς τα πίσω. Είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να είναι δυνατή η ομάδα σε όλο το παιχνίδι και να αντιμετωπίζει τον αντίπαλο όποιος και αν είναι. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024