Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανέδειξε η ψηφοφορία στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανέδειξε η ψηφοφορία στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως φάνηκε από την ψηφοφορία, ο έλεγχος των εσωκομματικών συσχετισμών από τους «προεδρικούς» έγινε με εμφατικό τρόπο, εκεί όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής», τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν τις πραγματικές διαθέσεις της ηγετικές ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα άτομα που θέλει να πρωταγωνιστούν στην επόμενη ημέρα του κόμματος.

Μπορεί στο προσκήνιο να μην είναι εμφανείς οι συγκρούσεις μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχουν διαξιφισμοί που δοκιμάζουν μέρα με τη μέρα τους συσχετισμούς στο κόμμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου, ο οποίος φέρεται πως «πλήρωσε» την κόντρα του με τον κ. Παππά, καταλαμβάνοντας μόλις την 18η θέση στη σειρά κατάταξης της 21μελούς Πολιτικής Γραμματείας.

Σε χαμηλές θέσεις βρέθηκαν και ιστορικά στελέχη, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, Ν. Βούτσης και Ν. Φίλης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – εκ των 53+ – ήρθε ένατος, γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ένα μήνυμα προς την εσωκομματική πτέρυγα που ζητά «αριστερή στροφή» και προσεκτικά ανοίγματα στην πολιτική των συμμαχιών.

Όσο αφορά στην πρωτιά του άλλοτε κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντ. Κοτσακά, μόνο τυχαία δεν ήταν. Όπως αναφέρουν γνώστες των εσωτερικών του κόμματος, ήταν μία εξέλιξη που σηματοδοτεί την επιλογή των δυνάμεων που προσβλέπουν στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό κόμμα συστημικού χαρακτήρα, ή αλλιώς όπως λέγεται σε ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024