«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ομιλίας του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία».

«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι είχαμε να πούμε και ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», κατέστησε σαφές ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

«Όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Ένα θέμα που για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων που θα έχει τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», είπε και πρόσθεσε: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

https://www.youtube.com/watch?v=zyShM6I28AY

Διαβάστε επίσης:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο