Ξεκινώντας από μια σειρά παράλληλων χώρων, η αρχιτέκτονας και  καθηγήτρια, Λυδία Ξυνογαλά, του Πανεπιστημίου της Κολούμπια δημιούργησαν ένα σπίτι στην πλαγιά της Σκιάθου, όπου τα δωμάτια έχουν απομονωμένες βεράντες με θέα στον ωκεανό!

Η Ξυνογαλά έχτισε το σπίτι στις Αχλαδιές, σε μια πλαγιά κατά μήκος της ακτής του Αιγαίου, χρησιμοποιώντας τοίχους αντιστήριξης για να συνθέσει τη ραχοκοκαλιά των τριών τμημάτων του σπιτιού.

Η πρόσβαση είναι στο υψηλότερο υψόμετρο, μέσα από μια σειρά από σκάλες μέσα σε ένα στενό διάδρομο που κατεβαίνει στο κτίριο.

Οι μεγαλύτεροι όγκοι κινούνται προς τα κάτω προς το νερό, που εκτοξεύουν θέα για να προσφέρουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο ένα θαλασσογραφικό τοπίο.

Στη μία πλευρά της εισόδου, ο κεντρικός όγκος στον τριγωνικό χώρο φιλοξενεί μια κοινόχρηστη κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν δυο κρεβατοκάμαρες: ένα με θέα στο λόφο και το άλλο με κατεύθυνση προς τον ωκεανό.

Η δημιουργός στοχεύει να αξιοποιήσει την ιστορία της περιοχής χρησιμοποιώντας μωσαϊκό , μάρμαρο, και γύψο σε όλο το σπίτι.

Εφαρμόζοντας αυτά τα παραδοσιακά υλικά στους σύγχρονους χώρους και τα ασυνήθιστα χρώματα, θέτοντας το σπίτι το πιο ιδιαίτερο στο νησί.

Οι φωτογραφίες είναι του Yiorgis Yerolymbos