Σύγκρουση μεταναστών – αστυνομίας στα σύνορα του Μεξικού
Χιλιάδες μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής αψήφησαν τον Ντόναλντ Τρούμπ και έτρεξαν στη διεθνή γέφυρα από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον βορρά
Χιλιάδες μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής αψήφησαν τον Ντόναλντ Τραμπ και έτρεξαν στη διεθνή γέφυρα από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον βορρά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει να διακόψει την οικονομική και την υλική βοήθεια που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση στην Ονδούρα αν οι τοπικές αρχές δεν ανακόψουν την πορεία ενός καραβανιού μεταναστών που κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα.
Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Ονδούρας και φωνάζοντας «Ναι μπορούσαμε!», το πλήθος περίπου 3.000 ανθρώπων περπάτησε όλη τη γέφυρα πάνω από τον λασπώδη ποταμό Suchiate το απόγευμα της Παρασκευής.
Το πλήθος επιτέθηκε κατά της μεξικάνικης αστυνομίας η οποία απάντησε με σπρέι πιπεριού στους μετανάστες.
Οι αρχές άφησαν τελικά το καραβάνι να περάσει τα σύνορα. Οι ντόπιοι ενθουσιάστηκαν και έδωσαν μπουκάλια με νερό στους μετανάστες ενώ οι αστυνομικοί της Γουατεμάλας στέκονταν στην άκρη του δρόμου και τους παρακολουθούσαν να περνάνε.
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά

