«Παρέμβαση» στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέμβαση των φοιτητών φέρεται να σχετίζεται και με την πρόσφατη παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που βρέθηκαν στη Σύγκλητο ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση κατά της παρουσίας Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική.

Όπως ανέφερε μέλος της Συγκλήτου με το οποίο επικοινώνησε το in.gr , μία ομάδα περίπου 30 φοιτητών μπήκε στο χώρο που συνεδρίαζε η Σύγκλητος. «Εγώ έφτασα στη συνεδρίαση με δεκάλεπτη καθυστέρηση και είδα περίπου 30 φοιτητές να ζητούν να προσδιοριστεί η επόμενη Σύγκλητος. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ» τόνισε για να προσθέσει.

«Οι φοιτητές έμειναν μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, η κατάσταση εκτονώθηκε και αποχώρησαν όλοι, φοιτητές και Συγκλητικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πληροφορίες από άλλους καθηγητές αναφέρουν ότι η ομάδα των φοιτητών φέρεται να τους παρεμπόδισε να βγουν όσο βρισκόντουσαν στην αίθουσα.

Αντίδραση Πρυτανικών Αρχών: Να αποχωρήσει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική

Λίγη ώρα μετά την ένταση που επικράτησε στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, οι Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή» σημειώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ.

Τονίζουν ακόμη πως «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο