Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμέτωπη με ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων της η Opel λόγω ύποπτου λογισμικού

Αντιμέτωπη με ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων της η Opel λόγω ύποπτου λογισμικού

Οι γερμανικές αρχές εντόπισαν ύποπτο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Cascada, Insignia και Zafira προδιαγραφών Euro6 d, κινώντας τις διαδικασίες ανάκλησής τους.

Το γερμανικό υπουργείο μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει την ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων της Opel στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας για την χρήση λογισμικού που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων στους diesel κινητήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο μεταφορών, οι αρμόδιες αρχές είχαν εντοπίσει το 2015 σε αυτοκίνητα της Opel τέσσερα διαφορετικά λογισμικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραποίηση των εκπομπών ρύπων και θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τη γερμανική φίρμα με αναβάθμιση λογισμικού.

Η συνέχιση της έρευνας μέρος της οποίας υπήρξε και η «εισβολή» των εισαγγελικών αρχών της Φρανκφούρτης στα κεντρικά γραφεία της Opel σε Ruselsheim και Kaiserlautern τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, κατέδειξε ότι υπήρξε και πέμπτο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων το οποίο αφορά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Cascada, Insignia και Zafira που, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, θα πρέπει να ανακληθούν.

«Μετά τον εντοπισμό και πέμπτου λογισμικού στις αρχές του 2018 το οποίο κρίθηκε παράνομο από τις αρμόδιες αρχές, έχουν κινηθεί οι ανακριτικές διαδικασίες με στόχο την υποχρεωτική ανάκληση μοντέλων Cascada, Insignia και Zafira», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο μεταφορών.

«Η επίσημη ανάκληση των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων τα οποία ανέρχονται σε περίπου 100.000 μονάδες θα πραγματοποιηθεί σύντομα» προσθέτει επίσης η ανακοίνωση των γερμανικών αρχών, συμπληρώνοντας ότι η ΚΒΑ, η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, έχει ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές της Φρανκφούρτης για το επίμαχο λογισμικό σε μοντέλα της Opel από τον Απρίλιο.

Η Opel από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές επισημαίνοντας ότι δεν θα σχολιάσει τις λεπτομέρειες της έρευνας. Τονίζει ότι όλα της τα μοντέλα είναι σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και ότι σε περίπτωση που διαταχθεί ανάκληση θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών είναι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Zafira, Cascada και Insignia που εφοδιάζονται με κινητήρες diesel προδιαγραφών Euro6 d.

Τα παραπάνω μοντέλα, εξελίχθηκαν κατά την περίοδο που η Opel και η Vauxhall ανήκαν στο portfolio του ομίλου GM.

Από το 2017, τόσο η Opel όσο και η βρετανική Vauxhall, ανήκουν στον όμιλο PSA ο οποίος επί του παρόντος δεν έχει σχολιάσει την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Zafira έχει ξαναβρεθεί το 2016 στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών για παρουσία παράνομου λογισμικού το οποίο θα μπορούσε, υπό συνθήκες, να μεταβάλλει τις εκπομπές ρύπων το οποίο και η Opel είχε παραδεχθεί.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024