Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόκκινος συναγερμός σε Πορτογαλία - Ισπανία εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι

Κόκκινος συναγερμός σε Πορτογαλία – Ισπανία εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει η Πορτογαλία εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Ο κυκλώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που θα πλήξει τη χώρα από το 1842, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη γειτονική Ισπανία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει η Πορτογαλία εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Ο κυκλώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που θα πλήξει τη χώρα από το 1842, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη γειτονική Ισπανία.

Στην Πορτογαλία, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας συνέστησε στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα παράκτιες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, διευκρινίζοντας ότι η νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή θα είναι το κρισιμότερο διάστημα κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις θα σαρώσουν την περιοχή της Λισαβόνας από τις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Κατόπιν θα «η ισχύς του θα ελαττωθεί και θα κινηθεί με ταχύτητες στα 60χλμ/ώρα προς το βορειοδυτικό τμήμα» επισήμανε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Πορτογαλίας.

Βάσει των στοιχείων των μετεωρολόγων, ο κυκλώνας Λέσλι θα είναι ο ισχυρότερος που θα πλήξει την Πορτογαλία από το 1842 και μονάχα πέντε κυκλώνες έχουν καταγραφεί σε αυτό το τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας Aemet εξέδωσε σήμερα δελτίο με το οποίο προειδοποιεί ότι ο κυκλώνας θα φθάσει στην Ισπανία τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας ενδεχομένως ριπές ανέμου στα 100χλμ/ώρα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024