Η ταινία που έκανε την αρχή σε ένα είδος που λατρεύτηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, αυτό του μιούζικαλ, δεν έτυχε στην αναμενόμενη υποδοχή την χρονιά που παίχτηκε. Ακολούθως δεν είναι από τις αγαπημένες των καναλιών και έτσι το νεότερο κοινό δεν την γνωρίζει.

Το «Χαρούμενο ξεκίνημα» έκοψε 124.749 εισιτήρια στην πρώτη του προβολή και έμεινε στην εποχή για το νέο είδος σινεμά που «γνώρισε» στο κοινό.

Ο Φίνος δεν είναι τυχαία ένας από τους πατριάρχες του ελληνικού κινηματογράφου, είχε μια απίστευτη διορατικότητα όσον αφορά τους ηθοποιούς και μεγάλο όραμα για το εγχώριο σινεμά.

Πολύ καιρό πριν την δημιουργία της ταινίας είχε στο μυαλό του να φτιάξει ένα μουσικό έργο και μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του ’50 όταν οι περισσότεροι σινεφίλ δεν ήξεραν τίποτα για το είδος.

Μετά από μεγάλη έρευνα και αναζήτηση συνεργατών τρία ονόματα ήταν αυτά που μπορούσαν να εγγυηθούν στο Φίνο ότι θα υλοποιήσουν το όνειρό του.

Ο Ασημάκης Γιαλαμάς, ο Κώστας Πρετεντέρης και ο Γιώργος Οικονομίδης που κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έγραψαν το σενάριο την σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε ο Ντίνος Δημόπουλος.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Ρίζος ολοκληρώνουν το πρωταγωνιστικό τρίο, μαζί με τον Οικονομίδη και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι άρτιο. Αίσθηση προκαλεί και η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση σε βωβούς ρόλους της Μαίρης Χρονοπούλου και της Μάρθας Καραγιάννη. Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Λυκούργος Μαρκέας και ο Κώστας Καπνίσης.

Στην ταινία μια ομάδα τριών φίλων και άλλη μια τριών φιλενάδων αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό διαφήμισης που προκήρυξε ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών. Η κάθε ομάδα προσπαθεί να κερδίσει με κάθε τρόπο, σκαρώνοντας παγίδες για τους ανταγωνιστές της. Όμως ο έρωτας παρεμβαίνει στις καρδιές των δυο ομάδων και τους ενώνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο