Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χλόη Λιάσκου: Η γλυκιά ξανθιά με την ταραχώδη ζωή

Χλόη Λιάσκου: Η γλυκιά ξανθιά με την ταραχώδη ζωή

Η χλόη Λιάσκου ήταν το πανέμορφο γλυκό κορίτσι στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Στην πραγματική της ζωή όμως έκανε αντισυμβατικές επιλογές και αντιμετώπισε ένα μεγάλο δράμα.

Αν και έχει συμμετάσχει σε λίγες ταινίες ωστόσο τη θυμόμαστε ως την όμορφη ξανθιά «ενζενί» από τις ταινίες «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Η ζωή της Χλόης Λιάσκου, όμως δε φαίνεται να κύλησε και τόσο γλυκά, αρχής γενομένης λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της , που ο πατέρας της πεθαίνει αφήνοντάς την να μεγαλώσει με τη μητέρα της.  Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η μοναδική ατυχία.

Η επαφή της με το χώρο του θεάτρου έγινε στα 13 της χρόνια όταν την ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος της έδωσε και το καλλιτεχνικό όνομα Χλόη, ενώ το πραγματικό της όνομα ήταν Καλλιόπη.Ο Κούνδουρος ήταν επίσης εκείνος που την έπεισε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά, χρώμα που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα.

«Ο Κούνδουρος είχε έρθει στη σχολή χορού για να δει τον φίλο του τον Θανάση Βέγγο που ετοίμαζε τότε κάτι με τη συμμετοχή κοριτσιών της σχολής. Εγώ ήμουν 13 ετών και με ήθελε για την ταινία «Δάφνις και Χλόη» που μετονομάστηκε σε «Μικρές Αφροδίτες». Για τρία χρόνια κάναμε περίπου 2.000 φωτογραφίσεις και πρόβες. Άργησε, όμως, κι όταν γυρίστηκε η ταινία του εγώ είχα μεγαλώσει και δεν έκανα για τον ρόλο» αναφέρει η ίδια.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο γίνεται στα 16 της χρόνια, στην ταινία «Νόμος 4.000».

«Εγώ σπούδαζα χορό, με είδε ο Βουτσάς και με πήγε στον Φίνο. Είχα όλη την κούραση του σχολείου μαζί με τα γυρίσματα. Δεν ξεμυαλίστηκα» όπως λέει η ίδια.

Κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο σε ηλικία 16 ετών όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Φίνος Φιλμ ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια.

Επειδή ήταν ανήλικη, στα γυρίσματα τη συνόδευε πάντα η μητέρα της, η οποία ωστόσο έφερε αντιρρήσεις στην απόφαση της κόρης της να γραφτεί σε Δραματική Σχολή.

Ακολούθησαν συμμετοχές στα περίφημα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ, οπού ξεχωρίζει όχι μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο αλλά και για την ομορφιά της.

https://www.youtube.com/watch?v=kpxQZy0knzc

«Κάτι έλεγε ο Δαλιανίδης ότι με το ζόρι πείστηκε η Αλίκη κι έβαλαν κι άλλες κοπέλες ηθοποιούς δίπλα της , αλλά εγώ δεν το ‘νιωσα αυτό. Καλό για μένα!» θα πει αργότερα σχετικά με τη συμμετοχή της στην ταινία «Η Ψεύτρα».

Σε ηλικία 19 ετών παντρεύτηκε τον καθηγητή της σχολής της, Λάμπρο Κωστόπουλο. «Ήταν και καθηγητής μου στη σχολή και υπήρχε όλο αυτό το «κλίμα» του Πυγμαλίωνα» λέει η ίδια.

Και για αυτή της την απόφαση η μητέρα της ήταν αντίθετη καθώς ο Λάμπρος Κωστόπουλος ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερος και είχε παντρευτεί ήδη μια φορά στο παρελθόν. Έτσι ο γάμος έγινε με απόφαση δικαστηρίου.

Από τον γάμο της με τον Λάμπρο Κωστόπουλο, απέκτησε δύο παιδιά και παρόλο που έγινε μητέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. ‘Ομως η ζωή επιφύλασσε για τη γλυκιά ηθοποιό μια μεγάλη πίκρα. Έκανε ένα ακόμα παιδί το οποίο δυστυχώς έχασε όταν ήταν 4 χρονών. Το άτυχο αγοράκι έπασχε από υποξαιμία του εγκεφάλου και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Από το 1971 και για 12 συνεχή χρόνια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ενώ αργότερα το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ 2, την εκπομπή «Εν αρχής είναι ο έρωτας».

Σήμερα ζει στα Νότια Προάστια αποφεύγοντας τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024