Βγάζει, λέει, καπνούς ο Τσίπρας για τον Καμμένο. Κάνει, λέει, κακό στην χώρα ο Καμμένος.

Τα γράφει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και τα λένε υποτίθεται από το Μαξίμου.

«Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους Αμερικανούς», λένε διάφοροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Επειδή τώρα άκουσαν ότι θα δοθούν και νέες βάσεις στους Αμερικανούς. Όταν τρέχουν να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών υπό τις αμερικανικές πιέσεις ή σουλατσάρουν στην ΔΕΘ με την ναυαρχίδα του Αερικανικού 6ουΣτόλου στο φόντο, δεν έχουν πρόβλημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση πρέπει όπου να ΄ναι να καταρρεύσει.

Ή αν δεν καταρρεύσει, πρέπει σήμερα-αύριο, με το που θα γυρίσει ο Καμμένος από τις ΗΠΑ, να τον φωνάξει ο Τσίπρας και να απαιτήσει την παραίτησή του. Ετσι κάνει ένας πρωθυπουργός που βγάζει καπνούς…

Μπορούμε να στοιχηματίσουμε αν θα συμβεί αυτό ή όχι.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν προβλέπεται καν στην συμφωνία που έχει κάνει με τον Πάνο Καμμένο.

Ετσι, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε ο υπουργός Αμυνας χορεύει στο ταψί τον Πρωθυπουργό και παίζει το προσωπικό του παιχνίδι ανεξέλεγκτος και χωρίς φραγμούς, είτε πρόκειται απλώς για άλλο ένα μεταξύ τους σκηνοθετημένο επεισόδιο.

Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε. Στην χώρα δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή κυβέρνηση. Υπάρχει απλώς μία ομάδα ατάκτων, η οποία επιχειρεί να φέρει εις πέρας κάποιες τελευταίες διεκπεραιώσεις.

Πρόοδος σε κάποιο μέτωπο έως τις εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει, όλοι πλέον ασχολούνται με το πώς και πότε θα φτάσουμε στις κάλπες και το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Στην καλύτερη περίπτωση όλα αυτά θα διαρκέσουν μόλις… επτά μήνες. Εως τις εκλογές του Μαΐου για την ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αν γίνουν μαζί και οι εθνικές εκλογές, θα τελειώσει μία ώρα αρχύτερα αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση.

Αν αντέξει με κάποιον μαγικό τρόπο ο θίασος έως το επόμενο φθινόπωρο, τα επεισόδια θα γίνονται ολοένα και πιο διασκεδαστικά.

Το κακό είναι ότι εν μέσω τόσης διασκέδασης η χώρα θα σαπίζει, δεν θα κινείται τίποτε και πουθενά και η επόμενη ημέρα των εκλογών θα γίνεται συνεχώς και δυσχερέστερη.

Υπάρχουν όμως και τα ατυχήματα στην Ιστορία, που ως γνωστόν είναι απρόοπτα και καταλυτικά.