Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καμμένος διέβη τον Ρουβίκωνα - Σε απόγνωση ο Τσίπρας

Ο Καμμένος διέβη τον Ρουβίκωνα – Σε απόγνωση ο Τσίπρας

Οι δηλώσεις Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το plan B για το «Μακεδονικό» φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς εμφανίζεται ως «όμηρος» του υπουργού Άμυνας

Σε «βαρίδι» για την κυβέρνηση εξελίσσεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη νέα πρωτοβουλία του για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το εναλλακτικό σχέδιο που παρουσίασε – ως άλλος υπουργός Εξωτερικών – για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος έφερε σε πρώτη φάση σε αμηχανία τα μέλη της κυβέρνησης. Το Μαξίμου με μία «χλιαρή» ανακοίνωση… άδειασε τον υπουργό Άμυνας σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Λίγο αργότερα, όμως ήρθε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη νέα αλλοπρόσαλλη πολιτική Καμμένου, εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του.

«Η πρόσκληση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας, δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Kontra Channel .

Οι δηλώσεις Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το plan B για το «Μακεδονικό» φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς εμφανίζεται ως «όμηρος» του υπουργού Άμυνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εφημερίδες φιλικά προσκείμενες προς την κυβέρνηση «στολίζουν» τον Πάνο Καμμένο για τις νέες πρωτοβουλίες που έλαβε ερήμην του πρωθυπουργού.

«Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» είναι ο σημερινός τίτλος του ΕΘΝΟΥΣ ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει στο πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Π.Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Όσο αφορά στην Αυγή, επέλεξε να φιλοξενήσει  στην πρώτη σελίδα το σχόλιο του Ν.Βούτση με τίτλο «Ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια» ενώ στον υπότιτλο υπάρχει η διαρροή του Μαξίμου ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι νέες «πρωτοβουλίες» του Πάνου Καμμένου πάντως φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό ο οποίος – μετά τις τελευταίες εξελίξεις – είναι σε απόγνωση καθώς θα πρέπει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του γιατί συνεχίζει να ανέχεται έναν υπουργό που απειλεί μέρα παρά μέρα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, έναν υπουργό ο οποίος με τις τελευταίες του κινήσεις υπονόμευσε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος υπερέβη τα εσκαμμένα αλλά φαίνεται πως είναι με «δεμένα» χέρια καθώς αν… σκίσουν το «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης» που έχουν συνάψει με τους ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας δεν θα έχει πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Ως εκ τούτου, σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε είτε να πάει σε πρόωρες εκλογές, είτε να ψάξει «δεκανίκια» σε ανεξάρτητους βουλευτές ή σε «πρόθυμους» βουλευτές της Αντιπολίτευσης, πράγμα απίθανο. Αυτό, είναι και το σημείο που ποντάρει άλλωστε ο κ. Καμμένος και επιδίδεται σε αυτές τις πολιτικές ακροβασίες, εκθέτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα.

Άγνοια από το Μαξίμου – Σιωπητήριο από το υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου για επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και το εναλλακτικό σχέδιο για το «Μακεδονικό» έγιναν ερήμην του πρωθυπουργού και του υπουργείο Εξωτερικών. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις Καμμένου – Κοτζιά είναι στο «κόκκινο». Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η επίσημη αντίδραση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για το θέμα αλλά και οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου το οποίο μπορεί να εμφανίζεται «έξαλλο» με τον κυβερνητικό εταίρο, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν προχωρά σε καμία κίνηση προκειμένου να βάλει στη… θέση του τον υπουργό Άμυνας.

Στο μυαλό του Π.Καμμένου

Αν κάποιος επιχειρήσει να ερμηνεύσει τις τελευταίες κινήσεις του Πάνου Καμμένου, ενδεχομένως θα μπορούσε να πει ότι ο υπουργός Άμυνας δοκιμάζει τις αντοχές της συγκυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα, ενώ δείχνει πως προκειμένου να περισώσει ότι μπορεί από τη δημοσκοπική κατρακύλα των ΑΝΕΛ, επιχειρεί να αυτονομηθεί ακόμη περισσότερο από βασικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024