Τα δίνουν όλα για τον «θείο Σαμ» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος. Το ταξίδι του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του τετ α τετ με τον ομόλογό του Τζέιμς Μάτις για επέκταση της χρήσης των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις σε πιο μόνιμη βάση σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώνουν όχι απλώς ένα φλερτ, αλλά σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησης με τους Αμερικανούς.

Τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λάρισας και του Βόλου είναι οι δύο εγκαταστάσεις όπου οι ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν στρατιωτική παρουσία σε πιο μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αλλά όπως προκύπτει και από τα ίδια τα λεγόμενα των αμερικανών αξιωματούχων, η ναυτική βάση της Σούδας δεν καλύπτει πλέον τις ΗΠΑ. Ετσι αναζητούν κι άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας για τα πιο σύγχρονα όπλα τους.

Το ενδιαφέρον τους αυτό συνδέεται και με τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή, στη Συρία και τη Λιβύη, την έντονη δραστηριοποίηση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο και την ταυτόχρονη ψύχρανση των σχέσεών τους με την Τουρκία.

Δείτε στον χάρτη πού υπήρχαν και πού θέλουν να αποκτήσουν βάσεις οι ΗΠΑ

Γράψτε το σχόλιο σας