Την έντονη αντίδραση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκάλεσε η κατάληψη χώρου από μέλη του Ρουβίκωνα.

Η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμολέγκου έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:

«Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καραμολέγκου για να προσθέσει:

«Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της».

Αποφασίζει, καταλήγει η κ. Καραμολέγκου,  «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια».