Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύση για τις συντάξεις αναζητά ο Τσακαλώτος στο Μπαλί

Λύση για τις συντάξεις αναζητά ο Τσακαλώτος στο Μπαλί

Την Πέμπτη οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με Πολ Τόμσεν και Κριστίν Λαγκάρντ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν και τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει αύριο Παρασκευή, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Μπαλί, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθεί το φλέγον θέμα της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, αλλά και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το ΔΝΤ ώστε να μειωθεί και το βάρος των τόκων.

Σε ό,τι αφορά πάντως το θέμα των συντάξεων, δεν υπάρχει καμία αναφορά – θετική η αρνητική στη φθινοπωρινή έκθεση του ΔΝΤ και όπως όλα δείχνουν ότι θα κριθεί τελικά περί τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου με την απάντηση να δίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για τις συντάξεις το ΔΝΤ έχει υπάρξει ξεκάθαρο. Κατά το Ταμείο, η περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από το 2019 είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Παράλληλα, θεωρεί πως με την περικοπή των συντάξεων θα βελτιωθεί η αμεροληψία του συστήματος, καθώς δεν θα γίνονται διακρίσεις μεταξύ των παλαιών και των νέων συνταξιούχων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να διαμορφώσει ένα κλίμα… ανοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό αίτημα μη περικοπής των συντάξεων, όπως αυτό θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2019, τον οποίο θα καταθέσει την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της χώρας στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024