Oσοι πίστεψαν (και ήταν πολλοί αυτοί που δεν μέτρησαν σωστά τα πράγματα…) πως o ηλεκτρονικός διαιτητής θα μπει στη ζωή μας από το φετινό πρωτάθλημα την πάτησαν. Ας ετοιμάζονται να ζήσουν με το VAR την προσεχή αγωνιστική περίοδο και αν. Αυτό, ξεκαθαρίστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.
«Εμείς είμαστε εντός προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός χρειάζονται περίπου 9 μήνες από την ώρα που δίνεται το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία. Νομίζω αυτή την εβδομάδα, με βάση την πληροφόρηση που έχω από το ΕΔΕΤ, γιατί η ΓΓΑ δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία, θα ανοίξουν οι τεχνικοί και οικονομικοί φάκελοι. Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις, νομίζω όμως ότι είναι μια σχετικά καθαρή διαδικασία και είναι μόνο δύο οι εταιρείες που έκαναν προσφορά, τον Γενάρη θα έχουμε εγκατεστημένο ανάδοχο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Και επειδή δεν θα ήταν άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό ο Βασιλειάδης αν δεν μιλούσε με τέτοιους όρους, ιδού η συνέχεια: «Πάλι λέω ότι όλα θα εξαρτηθούν, δεν είναι στα δικά μας πόδια η μπάλα, είναι θέμα της ΚΕΔ και της FIFA. Εχω την αίσθηση από αυτά που βλέπουμε από τις άλλες χώρες ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση στο τέλος αυτής της περιόδου και πλήρη την επόμενη».
Ανθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός που κάποιοι ανέμεναν από τούτη τη σεζόν. Και οι υποσχέσεις για την από τώρα χρήση του VAR; Δεν μπορεί όλοι να αποφεύγουν την ανάληψη ευθυνών ούτε ασφαλώς να σφυρίζουν αδιάφορα. Και επιπρόσθετα, αξίζει να ειπωθεί ότι πολλά από τα γήπεδα που κάποιοι κάνουν σχέδια να εγκατασταθεί το VAR, στερούνται βασικών προϋποθέσεων. Πώς θα μπει συνεπώς το ηλεκτρονικό μάτι;
Κατά τα λοιπά, πορευόμαστε με διαιτησίες που δείχνουν χειρότερες από το αναμενόμενο. Ο ρέφερι Λάμπρου τα έκανε μαντάρα στην Ξάνθη και ήταν απλά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα με τα φαλτσοσφυρίγματα. Οι δε ξένοι διαιτητές δεν αποτελούν πανάκεια, γιατί και λάθη κάνουν και αδυνατούν να πείσουν για το ταλέντο τους. Στην αρχή δεν τους είχε τύχει κάποια δύσκολη φάση, αλλά σταδιακά φτάνουν στο σημείο να απομυθοποιούνται στα μάτια του κοινού. Ειδικά ο Κριστόφερσεν δυσκολεύτηκε πολύ στο πρόσφατο ντέρμπι και δεν είναι τυχαίο πως φώναξε για την απόδοσή του ο Ολυμπιακός ούτε ήταν άδικες οι διαμαρτυρίες. Γιατί όταν τοποθετείς έναν που δεν διαθέτει τα ανάλογα προσόντα, πολύ πιθανό είναι να εκτεθείς. Και το VAR παραμένει ακόμη στις σκέψεις αρκετών και ταυτόχρονα παραπέμπεται στις καλένδες…

Γράψτε το σχόλιο σας