Τα κρύσταλλα είναι εκθαμβωτικά! Τεράστια βάζα κατασκευασμένα από τον περίφημο Γαλλικό οίκο Lalique. Σερβίτσια πορσελάνης με την υπογραφή εμβληματικών οίκων. Ποτήρια, κανάτες, κηροπήγια να λάμπουν κάτω από τους προβολείς του καταστήματος.

 

Πρόκειται για το κορυφαίο THOMAS GOODE (since 1827) (και η βασιλική οικογένεια «αγοράζει» από το συγκεκριμένο, ίσως περισσότερο τώρα, με την ανακαίνιση και στα Ανάκτορα των 300 εκατ. στερλινών), εκεί όπου αυτοί που ξέρουν «ψωνίζουν» τα πλέον exclusive, πολύτιμα αντικείμενα για το σπίτι ή δώρα τα οποία φέρουν ξεχωριστές υπογραφές. Τη στιγμή που περνάς την πόρτα του καταστήματος με τη μεγάλη «βούρτσα», με τη φίρμα στην κεντρική είσοδο, νοιώθεις ότι βρίσκεσαι στον κόσμο του παραμυθιού.

 

Κρύσταλλα να λαμπυρίζουν παντού. Ολόκληρα τραπέζια στρωμένα με «επίσημο» τρόπο, σε προσκαλούν να καθίσεις σε μία από τις καρέκλες και να …ονειρευτείς ότι θα απολαύσεις ένα γεύμα τύπου ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Προσέχω αυτές τις μικρές, εξαιρετικές λεπτομέρειες. Οι πεταλούδες που «δένουν» τις πετσέτες, είναι γεμάτες από κρύσταλλα Swarovski. Ακόμα και οι θήκες για τις χαρτοπετσέτες φέρουν την σφραγίδα της πολυτέλειας. Τα luxury cars, έξω από το κατάστημα στο Mayfair, κοντά σε exclusive boutiques και private clubs, αποδεικνύουν ότι μέσα βρίσκονται και κάνουν shopping, οι ισχυροί του χρήματος. Οι κυρίες με τα τσαντόρ από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, πώς μεταφέρουν αλήθεια τα δεκάδες ογκώδη βάζα… και σερβίτσια που αγοράζουν; Μάλλον με ιδιωτικά αεροσκάφη…