Πράγματι, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο.  Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο… Όσοι ασκούν κριτική στην ΕΡΤ ενοχλούνται από την υψηλή της τηλεθέαση.

Για παράδειγμα, ο Νίκος Φίλης. Ενοχλείται ο άνθρωπος που όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΡΤ και μόνο ΕΡΤ και από την ζήλια του για τις επιτυχίες του υπουργού ΨΗΠΤΕ και Διαστήματος, είπε να τον υπονομεύσει. Δεν χωρεί και πολλή αμφιβολία, αυτός είναι ο λόγος.

Δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν για τον Νίκο Παππά και τις διαπιστώσεις που κάνει. Είτε έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, είτε θεωρεί τους πάντες ηλίθιους και εκστομίζει χωρίς ενδοιασμούς τέτοια μαργαριτάρια.

Μπορεί βέβαια να έχει στην διάθεσή του κρυφές μετρήσεις τηλεθέασης, που δείχνουν αυτά που δεν βλέπει κανείς. Μην το αποκλείουμε. Είναι περίεργο πράγμα οι κρυφές μετρήσεις.

Όπως και οι μετρήσεις που έχει στην διάθεσή του ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα ΑΝΕΛ και προσεχώς (;) ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από κάποιες τέτοιες κρυφές  μετρήσεις, τις οποίες επικαλείται ο κ. Σγουρίδης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.

Και εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε κάποιος κοροϊδεύει τον Σγουρίδη με τις κρυφές μετρήσεις του, είτε ο Σγουρίδης νομίζει ότι είναι σε θέση να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Τα δύο κρούσματα αυτά λανθασμένης αντίληψης , είναι απολύτως ενδεικτικά της κυρίαρχης νοοτροπίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Εχουν πιστέψει οι άνθρωποι ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που διαμορφώνεται από τα όσα λένε και νομίζουν και όχι από τα γεγονότα.

Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα που λέει και ο Φίλης.

Και με τις δηλώσεις του ο Παππάς έρχεται άθελά του να τον επιβεβαιώσει: τα λεγόμενά του είναι η επιτομή του γνωστού φαινομένου του στρουθοκαμηλισμού.

Συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος αισθάνεται ότι χάνονται τα μεγαλεία και τελειώνουν οι μέρες της δόξας. Πλήττει δε κυρίως όσους έχουν βρεθεί να τα απολαμβάνουν χωρίς κόπο και την αναγκαία προεργασία.

Και είναι τότε που η προσγείωση στην πραγματικότητα γίνεται κάπως ανώμαλη…