Να μεγαλώσει το μερίδιο της πολιτικής επιρροής του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαθέτει ισχνό κομματικό μηχανισμό από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, και δεν έχει μεγάλη δύναμη σε δήμους και περιφέρειες.

Υπό τη σκιά της συζήτησης που γίνεται κυρίως στην κοινωνική και όχι στην κομματική βάση για ευρύτερες συμμαχίες και την υποστήριξη κοινών υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΝΔ, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου αναζητούν ως επί το πλείστον πρόσωπα που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν την παρουσία τους στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί το αφήγημα περί της ανάγκης δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου που θα κάνει την εμφάνισή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ως εκ τούτου προχωρεί και ο σχεδιασμός του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Η λογική που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Π. Σκουρλέτη, είναι να υποστηριχθούν, εκτός από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδιοικητική πορεία και εμπειρία, και άλλα πρόσωπα σε δήμους και περιφέρειες, τα οποία μπορούν να εκφράσουν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και έχουν σοσιαλδημοκρατικό προφίλ.

Ηδη στην προ ημερών συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα ετέθησαν οι πολιτικές συντεταγμένες για την αυτοδιοικητική μάχη, στην οποία ακόμη πολλοί εμφανίζονται απρόθυμοι να ριχτούν. Εκεί συμφωνήθηκε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους κεντρικούς δήμους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Γράψτε το σχόλιο σας