Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To VW Beetle του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

To VW Beetle του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Ένα VW Beetle, ετών 54άρων, αλλά του «του κουτιού» πωλείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, χωρίς ποτέ να έχει χρησιμοποιηθεί για το λόγο που κατασκευάστηκε και χωρίς να έχει παραλλάξει ούτε στο ελάχιστο τα αρχικά χαρακτηριστικά με τα οποία πωλήθηκε εν έτει 1964.

Ο σκαραβαίος αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εμβληματικά τετράτροχα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και με δεδομένη την 70χρονη πορεία του, αποτελεί ένα από τα εξαιρετικά δημοφιλή και «πολυπρόσωπα» αυτοκίνητα όταν πρόκειται για συλλέκτες.

Επίσης, με δεδομένη την πρόσφατη ανακοίνωση της VW για την οριστική διακοπή της παραγωγής του Beetle από το καλοκαίρι του 2019, το θρυλικό σκαθάρι αναμένεται να αποκτήσει ακόμα περισσότερη αξία ως συλλεκτικό είδος ακόμα και αν πρόκειται για τις νεότερες εκδόσεις του.

Το υψηλό τίμημα που θα κληθεί ωστόσο να καταβάλει ο νέος ο ιδιοκτήτης του Beetle που τίθεται προς πώληση μέσω του Hemmings, δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη παραπάνω απόφαση της VW, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά ιστορικό δείγμα του μοντέλου που αγοράστηκε το 1964.

Εκτός από την χρονική απόσταση που χωρίζει την πρώτη του κυκλοφορία από το σήμερα, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που το τίμημα για το 54χρονο VW Beetle διαμορφώνεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοκίνητο το οδόμετρο του οποίου γράφει 22 μίλια (35 χλμ.) τα οποία όπως διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης του προέκυψαν κατά την πρόσφατη έξοδό του από το γκαράζ όπου φυλασσόταν από καταβολής του.

Για την ακρίβεια όπως εξήγησε ο τωρινός ιδιοκτήτης Rudy Zvarich, επί της ουσίας το Beetle δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ καθώς το αγόρασε το 1964 ως «backup» για το άλλο του VW Beetle το οποίο είχε αποκτήσει εν έτει 1957.

Η αγάπη του ιδιοκτήτη του για τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα για τα VW Beetle, σημαίνει ότι η συνδρομή του δεύτερου Beetle σε ανταλλακτικά δεν χρειάστηκε ποτέ και έτσι, αυτό παρέμεινε ερμητικά κλεισμένο χωρίς ποτέ να βγει στο δρόμο ενώ, αλλά και χωρίς την παραμικρή φθορά ή παραλλαγή των στοιχείων με τα οποία πρωτοπωλήθηκε το 1964 χάρη στην προσεκτική φροντίδα του Rudy Zvarich.

Κοινώς πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο Beetle το οποίο ωστόσο τυγχάνει να κατασκευάστηκε το 1964.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024