Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αϊτή : Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό

Αϊτή : Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό

Ένας σεισμός έπληξε τη βόρεια Αϊτή αργά το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα

Ένας σεισμός έπληξε τη βόρεια Αϊτή αργά το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα. Η αστυνομία δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο Port-de-Paix στις βόρειες ακτές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,9, το οποίο έπληξε σε βάθος 11,7 χιλιομέτρων (7,3 μίλια).

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Gros-Morne και γύρω από το νότο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Οι ομάδες διάσωσης διευρύνθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούσαν οι οποίοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους τις εικόνες του καταστροφικού σεισμού του 2010.

Κάποια σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς ενώ δεκάδες από τους τραυματίες οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές,

Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από τον σεισμό που έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τη υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι οι ζημίες και οι τραυματισμοί ήταν κυρίως συγκεντρωμένοι στη βορειοδυτική περιοχή του νησιού, όπου επίσης παρατηρήθηκαν δύο δευτερεύουσες μετασεισμικές απώλειες, ενώ οι τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία.

Τον Ιανουάριο του 2010, ένας σεισμός μεγέθους 7.1 σκότωσε περίπου 220.000 έως 300.000 άτομα στην Αϊτή. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να εκτοπίζονται ως αποτέλεσμα του σεισμού.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024