Επενδυτές στην Ασία αναζητά ο Τσακαλώτος
Το πρόγραμμά του υπουργού Οικονομικών περιλαμβάνει επίσκεψη στην Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ
Περιοδεία στις ασιατικές αγορές ετοιμάζει πυρετωδώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Με το κλίμα να έχει βαρύνει το τελευταίο διάστημα τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αγορά ομολόγων, ο κ. Τσακαλώτος θα ταξιδέψει στο Μπαλί για να συμμετάσχει στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ στο πρόγραμμα έχουν μπει δύο ακόμη σταθμοί. Το Χονγκ – Κονγκ και η Σιγκαπούρη.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να ξεδιπλώσει την προσπάθεια σταδιακής επιστροφής της χώρας στις αγορές. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ενστάσεις που του έχουν ήδη μεταφερθεί για την εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία. Και αυτό μετά την «εφιαλτική» εβδομάδα που πέρασε το Χρηματιστήριο Αθηνών με επίκεντρο τις τράπεζες, αλλά και στον απόηχο στοιχείων που δείχνουν ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα κάμπτεται.
Στο περιθώριο των εργασιών της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ. Οι επαφές στο Μπαλί έχουν ειδική σημασία γιατί θα γίνουν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για την πρόθεσή του για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και με την ΕΚΤ.
Τα ταξίδια σε Σιγκαπούρη και Χονγκ-Κονγκ, έχουν στόχο να «εξηγηθεί» στους επενδυτές της Ασίας το σχέδιο της Ελλάδας για την έξοδο στις αγορές, ένα σχέδιο το οποίο ήδη καταρτίζει με κάθε λεπτομέρεια ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442