Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα βοηθήσετε τον έφηβο με το άγχος

Πώς θα βοηθήσετε τον έφηβο με το άγχος

Είναι ο τρόπος που το σώμα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και σε προετοιμάζει να τις αντιμετωπίσεις με προσοχή, ενέργεια και δύναμη

Το άγχος, εν γένει, δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Είναι ο τρόπος που το σώμα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και σε προετοιμάζει να τις αντιμετωπίσεις με προσοχή, ενέργεια και δύναμη. Σου δίνει το κίνητρο να κάνεις τα ολοκληρώσεις τα πράγματα. Αν όμως το άγχος ξεπερνά την ικανότητα, τότε μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Οι ενδείξεις μπορούν να εμφανιστούν στη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, το μυαλό και τη σκέψη.

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά είναι οι σοβαρές αλλαγές στον ύπνο, ο εκνευρισμός και οι αγχωμένες κινήσεις, το να μην θέλει να βλέπει τους φίλους του ή να κάνει τις συνηθισμένες δραστηριότητες, να μην ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του, να κάνει χρήση ουσιών και να φέρεται άσχημα ή επιθετικά προς εσάς.

Οι συναισθηματικές ενδείξεις είναι η δύστροπη συμπεριφορά, το κλάμα και η στενοχώρια, δυσκολεύεται να χαλαρώσει και θυμώνει περισσότερο από το συνηθισμένο.

Τα σωματικά σημάδια είναι οι αλλαγές στο βάρος ή την περίοδο, αρρωσταίνει πιο εύκολα, δεν πεινάει και νιώθει μόνιμη κούραση. Μπορεί επίσης να δυσκολεύεται στο να θυμηθεί πράγματα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ή να συζητήσει για ώρα, μπερδεύεται συχνά και αδυνατεί να πάρει αποφάσεις.

Το άγχος στους εφήβους προκαλείται από τις σχολικές υποχρεώσεις, την εικόνα που έχει για το σώμα του, το σχολικό εκφοβισμό, τις απαιτήσεις των γονέων και γενικά οι υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό του ή το σχολείο. Γενικά, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί με το να το ακούτε, να περνάτε χρόνο μαζί και να κάνετε όμορφες δραστηριότητες. Μαζί μπορείτε να ανακαλύψετε τι προκαλεί το στρες που νιώθει και συζητήστε τις εναλλακτικές μίας κατάστασης. Μπορεί να νομίζει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα φίλο του και απλώς να φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του.

Μην ξεχνάτε ότι η καθημερινότητά του πρέπει να περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, καλό και ποιοτικό ύπνο, σωματική άσκηση για εκτόνωση και καλή επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024