Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Υβριδικές προοπτικές για την κορυφαία, RS έκδοση της νέας Skoda Octavia

Υβριδικές προοπτικές για την κορυφαία, RS έκδοση της νέας Skoda Octavia

Η νέα γενιά της Octavia αναμένεται να συνδυάσει τις επιδόσεις που υπόσχονται τα RS διακριτικά με plug-in υβριδική τεχνολογία σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Τα σχέδια της τσεχικής φίρμας για το επόμενα -λίγα- χρόνια περιλαμβάνουν πολλή υβριδική τεχνολογία, αρχής γενομένης με την ανανεωμένη εκδοχή του Superb η οποία αναμένεται το 2019, ενσωματώνοντας στις επιλογές της μια plug-in υβριδική έκδοση.

Επόμενο στη σειρά, θα είναι το Kodiaq, το οποίο μόλις απέκτησε από τη διεθνή έκθεση του Παρισιού μια έκδοση επιδόσεων RS και το επόμενο βήμα του θα είναι η ένταξη ενός plug-in υβριδικού συνόλου στην γκάμα του.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη νέα γενιά της Octavia από το 2021, η οποία, όμως, όπως άφησε να εννοηθεί ο Christian Strube, επικεφαλής εξέλιξης της τσεχικής φίρμας δεν θα αρκεστεί σε μια «απλή» plug-in υβριδική έκδοση, αλλά θα αναμείξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τα σπορ χαρακτηριστικά RS καθώς όπως είπε: «αυτό θα αποτελούσε ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα σε αποδοτικότητα και επιδόσεις».

Εκτός από την είσοδο της plug-in υβριδικής τεχνολογίας στο λεξιλόγιο τόσο της Octavia όσο και των RS εκδόσεων αυτό σημαίνει επίσης, ότι η αντίστοιχη έκδοση που θα προκύψει από την επόμενη γενιά του μοντέλου θα επιφέρει και μια θεαματική αύξηση στα μέχρι σήμερα γνωστά μεγέθη ισχύος της Octavia RS η οποία προσφέρει 245 ίππους με την συνδρομή ενός δίλιτρου turbo κινητήρα TSI.

Παράλληλα, χάρη στις εξασφαλίσεις μιας εξελιγμένης εκδοχής της πλατφόρμας MQB όπου θα βασιστεί και στην αξιοποίηση συνθετικών υλικών, το επιπλέον βάρος που θα προκύψει από τα μέρη του υβριδικού συνόλου θα αντισταθμιστεί, ενώ με δεδομένη την άμεση διαθεσιμότητα της ροπής χάρη στην παρουσία του ηλεκτρικού μοτέρ, η plug-in υβριδική έκδοση της Octavia RS αναμένεται να προσφέρει και ταχύτερους χρόνους επιτάχυνσης.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο που θα χρησιμοποιηθεί, αναμένεται να αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή αυτού που θα ενταχθεί στην γκάμα του Superb. Αυτό όπως, αποκάλυψε ο Christian Strube δεν θα διαφοροποιείται ριζικά από το plug-in υβριδικό σύνολο που σύστησε το Vision RS Concept από την έκθεση του Παρισιού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το συνδυασμό κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 245 ίππων.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024