Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Σφαγή» στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ντροπή του προσφυγικού

«Σφαγή» στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ντροπή του προσφυγικού

Συγκρούσεις έχουν προκύψει εντός του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού

Συγκρούσεις έχουν προκύψει εντός του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, αποφάσισε να αποπέμψει τον διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, Ανδρέα Ηλιόπουλο, λόγω των δηλώσεων του ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς», μιλώντας στον «Φιλελεύθερο».

Από μεριάς του ο κ. Βίτσας ωστόσο, αιτιολογώντας την απόφαση του αναφέρει ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί, ενώ χαρακτήρισε ψευδή όσα ανέφερε ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας.

«Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσς.

«Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα. Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει» συμπλήρωσε.

Απάντηση Ηλιόπουλου στον Βίτσα

Απάντηση στον κ. Βίτσα δίνει μέσω επιστολής του ο κ. Ηλιόπουλος, ζητώντας από τον υπουργό να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» καθώς και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

Ο ίδιος φαίνεται να εμμένει σε όσα δήλωσε στον «Φιλελεύθερο». «Θα προκαλούσα τον κ. Βίτσα να μας πληροφορήσει ποιες είναι οι «αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα μου» και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα «αναληθή» που ανέφερα στην συνέντευξη μου στον Φιλελεύθερο. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα» τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: Πολύ σοβαρό το θέμα με τα κονδύλια

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

«Το θέμα είναι σοβαρό, γιατί αν αποδειχθούν τέτοιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που λαμβάνουμε από την Ε.Ε. δεν θα πληρωθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά από τον ελληνικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους φορολογούμενους» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ακούγονται πολλά για τη σίτιση, τη διαχείριση των λυμάτων -όπου πληρώνουμε εκατομμύρια- και άλλα. Στη Μόρια έχουν διατεθεί πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυτά τα χρόνια μόνο για τη μεταφορά των λυμάτων και βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας και προσθέτει:

«Με τα χρήματα αυτά θα είχαμε φτιάξει πολλές εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Αυτά πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη του ελέγχου των δαπανών».

«Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης λειτουργούσε πολύ πιο αποτελεσματικά όταν υπαγόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει:

«Αυτό που γίνεται στη Μόρια εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη να ενισχυθεί η Ελλάδα με χρήματα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει αφειδώς. Δεν λύνεται, όμως, έτσι το πρόβλημα».

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024