Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες : Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή που κατηγορείται για δωροληψία

Σέρρες : Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή που κατηγορείται για δωροληψία

Πειθαρχική δίωξη θα ασκηθεί εις βάρος του καθηγητή που κατηγορείται ότι ζητούσε αντάλλαγμα από τους φοιτητές για να τους περνάει από τα μαθήματα, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στις Σέρρες

Πειθαρχική δίωξη θα ασκηθεί εις βάρος του καθηγητή που κατηγορείται ότι ζητούσε αντάλλαγμα από τους φοιτητές για να τους περνάει από τα μαθήματα, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στις Σέρρες.

Παράλληλα, η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εκπαιδευτικό ίδρυμα, η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε, το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του ΤΕΙ, οδηγήθηκε την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών μαζί με δυο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, ενώ πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024