Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολλημένος με την... καρέκλα με παλινωδίες χωρίς τέλος

Κολλημένος με την… καρέκλα με παλινωδίες χωρίς τέλος

Ο υπουργός Άμυνας βλέποντας την Κυριακή τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, άδραξε την ευκαιρία και ως άλλος συνταγματολόγος, έκανε λόγο για «άκυρο δημοψήφισμα»

Δεν έχουν τέλος οι… κυβιστήσεις του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου για το «Μακεδονικό» καθώς με τις τελευταίες του δηλώσεις επιβεβαιώνει όσους μιλούν για fake προθέσεις να ρίξει την κυβέρνηση.

Πολλοί θα θυμούνται ότι μετά από τη συνάντηση που είχε προ ημερών ο κ. Καμμένος με τον πρωθυπουργό, έγινε γνωστό ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να συζητήσουν και πάλι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Ο υπουργός Άμυνας βλέποντας την Κυριακή τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, άδραξε την ευκαιρία και ως άλλος συνταγματολόγος, έκανε λόγο για «άκυρο δημοψήφισμα».

Δεν πέρασαν πολλές ώρες, και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεχνώντας ότι πριν λίγες ημέρες είχε συμφωνήσει να μην επαναφέρει το θέμα του «Μακεδονικού» πριν το Μάρτη, υποστήριξε σε πανηγυρικούς τόνους ότι οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα και η πιθανότητα να μην προχωρήσει η Συμφωνία από την πλευρά της ΠΓΔΜ δίνει σημαντική παράταση στη συμφωνία που έχει ο ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

«Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας. Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν» δήλωσε χθες, ο υπουργός Άμυνας.

Θεωρούμε, πρόσθεσε,  «μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό.»

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, επέμεινε ότι πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα των όλων διεργασιών και αυτό αφήνει σημαντικά περιθώρια και για την παράταση της ζωής αυτής της κυβέρνησης: «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο σκοπιανό όταν τελειώσει η  τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε το Μάρτιο.  Απ’ ό,τι  φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο.»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024