Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάλπες τον Μάιο

Κάλπες τον Μάιο

Οι εξελίξεις στην πΓΔΜ και κυρίως το πολύ πιθανό σενάριο των πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα στις 25 Νοεμβρίου ή στις 2 Δεκεμβρίου, αναμένεται να επιβραδύνουν αρκετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ έδειξε καθαρά και το χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα. Βασικά ενίσχυσε περισσότερο ένα σενάριο που για πολλούς ήταν κυρίαρχο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με ψυχρή λογική, και χωρίς διάθεση για ωραιοποιήσεις και αναλύσεις στη βάση τι επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου ή η ΝΔ, το χρονικό σημείο των εκλογών τοποθετούνταν για τους μυημένους τον προσεχή Μάιο.

Αυτό το χρονικό σημείο, όχι μόνο δεν αλλάζει μετά τα όσα γίνονται στην πΓΔΜ, αλλά αντίθετα το σενάριο των εκλογών τον προσεχή Μάιο είναι το πιο ισχυρό απ’ όλα. Μπορεί χθες στην Ελληνική Βουλή, μετά τον αγιασμό, να έλεγε σύσσωμη η αντιπολίτευση ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και τα όσα προβλέπει και κυρίως όσον αφορά το πεδίο των συντάξεων, αλλά και της υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕθ δείχνει προς τον Μάιο.

Επίσης, παρά τα σενάρια, για μια ακόμη φορά, περί τέλους της πολιτικής σχέσης Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, δεν φαίνεται με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ότι θα επέλθει πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο τρόπος που απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε για τον Καμμένο και τη στάση του μετά το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ήταν στα πλαίσια να πέσουν και άλλο οι τόνοι. Νομική χαρακτήρισε τη διατύπωση του προέδρου των ΑΝΕΛ και έστρεψε τα βέλη του προς τη ΝΔ και κυρίως προσωπικά κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο στόχος είναι προφανής: να φύγουν τα φώτα από το μείζον πρόβλημα κατά πολλούς που είναι η συνέχιση της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και να πέσουν προς τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς αυτός θα βρεθεί από εδώ και πέρα στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην πΓΔΜ και κυρίως το πολύ πιθανό σενάριο των πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα στις 25 Νοεμβρίου ή στις 2 Δεκεμβρίου, αναμένεται να επιβραδύνουν αρκετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, εάν δεν περάσει βέβαια από την Βουλή της πΓΔΜ και οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές, αναμένεται να επηρεάσει και τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Και αυτό διότι και εδώ θα μετατεθεί ο χρόνος της κύρωσης της συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή και ουσιαστικά θα φθάσουμε πολύ κοντά στα μέσα ή τέλη Μαρτίου ή το αργότερο στα μέσα Απριλίου.

Αυτό θα σημάνει ότι ο χρόνος των εκλογών τοποθετείται τον Μάιο και όλες οι άλλες αναλύσεις στο εσωτερικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής γίνονται για άλλους λόγους και απέχουν από την πραγματικότητα. Άρα, όλες οι αναλύσεις πρέπει να γίνονται σε αυτή τη βάση και με το δεδομένο πως οι κάλπες θα στηθούν το Μάιο…

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024