Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να επικυρώσει τη συμφωνία καλεί το κοινοβούλιο ο Ζάεφ

Να επικυρώσει τη συμφωνία καλεί το κοινοβούλιο ο Ζάεφ

«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο

Το «90% και πλέον» των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να «επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και δίνοντας το στίγμα ότι συνεχίζει κανονικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών είναι αποδεκτή και το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις πολιτικές ενέργειες εντός Κοινοβουλίου.

«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «ναι»» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, οι πολίτες απέδειξαν ότι είναι ένα κομμάτι των ευρωπαϊκών θεσμών, παρά το μποϊκοτάζ.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024