Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάντε μια βόλτα στο γκαράζ που «γεννήθηκε» η Google

Κάντε μια βόλτα στο γκαράζ που «γεννήθηκε» η Google

Στο παλιό εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, όπου δύο φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους

Εκεί που πριν 20 χρόνια γεννήθηκαν όλα μας μεταφέρει για πρώτη φορά η Google.

Στο παλιό εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, όπου δύο φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους.

Η διασημότερη μηχανή αναζήτησης γιορτάζει τα 20α της γενέθλια και μας καλεί να ταξιδέψουμε στο παρελθόν και να κάνουμε μια εικονική βόλτα μέσα στο πρώτο «γκαράζ» της Google, στο Street View- που διατηρείται -σχεδόν- όπως ήταν πριν από 20 χρόνια.

Μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ, θα θα δείτε ένα γνώριμο Search box σε μια παλιά οθόνη υπολογιστή «CRT».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Larry και ο Sergey ήταν ενθουσιασμένοι όταν έμαθαν ότι στην τιμή του ενοικίου του χώρου περιλαμβανόταν η χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

Στη συνέχεια ακολουθείστε τα καλώδια. Θα σας οδηγήσουν στο λεγόμενο «κεντρικό γραφείο», με έναν λευκό πίνακα στον οποίο γράφει, με μαύρα γράμματα, «παγκόσμιο αρχηγείο της Google».

Σε έναν άλλο πίνακα μπορείτε να δείτε το -τότε- στο λογότυπο της Google.

Στη συνέχεια άμα ψάξετε μέσα στο σπίτι θα βρείτε μια πτυσσόμενη μικρή σφαίρα με το ουράνιο τόξο, μία πίστα surf για βατράχια ένα δεινόσαυρο, ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ και το keyboard για τα μουσικά διαλείμματα.

Τέλος, εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της Google, ανακαλύψτε την κρυφή πόρτα και ανάψτε τα φώτα neon για να βρεθείτε… στη χώρα των θαυμάτων!

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024