Τρέμουν για πλημμύρες σε Μάτι, Κινέτα και Μάνδρα
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής έχουν εγκριθεί οι μελέτες για τα έργα – τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει
Με την αγωνία ζουν οι οικογένειες στο Μάτι και στην Κινέτα αφού το φάντασμα των πλημμυρών εξακολουθεί να πλανάται.
Οι υποδομές παραμένουν τριτοκοσμικές, τα «κορμοδέματα» δεν πείθουν κανέναν για την ικανότητά τους να αποτρέψουν μία πλημμύρα, τώρα που δεν κανένα δέντρο ώστε να συγκρατούνται οι λάσπες και οι πέτρες, που ενδέχεται να κατεβαίνουν με ορμή όταν βρέχει.
Η αγωνία χτυπάει κόκκινο αφού σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στις πυρόπληκτες περιοχές εάν ο μεσογειακός κυκλώνας έχει την πορεία που έως τώρα προβλέπεται, δηλαδή από το Νότιο Ιόνιο προς το Αιγαίο.
Κλαδοδέματα και κλαδοφράγματα δεν έχουν στηθεί ακόμη, ούτε στην Κινέτα αλλά ούτε στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στην Κινέτα έχει καθοριστεί το ρέμα της Πίκας και υπολείπονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο βουνό.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισημαίνει μιλώντας στα ΝΕΑ πως μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων στα ρέματα πάνω από τη Μαραθώνος προκειμένου να λειτουργήσουν ως φράγματα.
Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αντιπλημμυρικού έργου Αγίας Αικατερίνης – Σούρες. Όπως λέει, ήδη πέντε συνεργεία εκτελούν εργασίες σε ισάριθμα σημεία. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες.
Ο σχεδιασμός
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με πηγές, έχουν εγκριθεί οι μελέτες για τα έργα – τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει.
Τα έργα θα γίνουν σε τρεις φάσεις: η πρώτη φάση συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρω προβλέπει την τοποθέτηση κλαδοδεμάτων και κλαδοφραγμάτων.
Η δεύτερη φάση αφορά τη φύτευση δέντρων και φυτών ύψους 1,25 εκατ. ευρώ. Αυτό θα γίνει από τα μέσα Νοεμβρίου έως τον Μάρτιο του 2019 και η τρίτη φάση, ύψους 500.000 ευρώ προβλέπει την τοποθέτηση αντιπλημμυρικών πλεγμάτων στις κοίτες των ρεμάτων.
- Βουλή: 28 cd οι δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ2 για τα 13 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
- Σχοινάς – Λαζαρίδης – Τουρνάς: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υπουργοί που μπαίνουν στην κυβέρνηση
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
- Τι είπε ο Λαπόρτα για την ανανέωση του Φλικ με την Μπαρτσελόνα
- Γιάννης Αποστολάκης: Τι περίεργο πράμα που ήταν αυτός ο άνθρωπος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442