Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AFP: Η Αθήνα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε βασικές παροχές στους πρόσφυγες

AFP: Η Αθήνα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε βασικές παροχές στους πρόσφυγες

Ρεπορτάζ για την κατάσταση στα νησιά

Στις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νησιά λόγω μεταναστευτικού και στις ανησυχίες των ανθρώπων που «στοιβάζονται» σε υπερπλήρη κέντρα, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας, αναφέρεται ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, AFP.

Μεταξύ άλλων το AFP υπενθυμίζει τις καταγγελίες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μην αντέχοντας τη ζωή στις συνθήκες αυτές, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα στη Μόρια, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί τις συνεχιζόμενες ροές και τη στάση των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ.

Μεταφέροντας μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν στα κέντρα, το AFP γράφει ότι ο 53χρονος Τζαμάλ που ζει στη Μόρια αναρωτιέται «γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα για να μας φροντίσουν παρόλο που λαμβάνουν τόσα λεφτά».

Σύμφωνα με το άρθρο, η ερώτησή του απηχεί την απογοήτευση και πολλών άλλων που έχουν εγκλωβιστεί σε κέντρα, στα οποία υπάρχει προφανής αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει ακόμη και τις πιο βασικές παροχές.

«Ο χειμώνας είναι κοντά και ο φόβος είναι ότι ο χώρος στη Μόρια θα είναι τόσο ελλιπώς προετοιμασμένος όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μέχρι το κράτος να υποχρεωθεί να επιλύσει την επόμενη κρίση» καταλήγει το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024