Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti Project Black S Prototype: Με υβριδική τεχνολογία από την F1

Infiniti Project Black S Prototype: Με υβριδική τεχνολογία από την F1

Η ιαπωνική πολυτελής φίρμα της Nissan θα παρουσιάσει στη γαλλική έκθεση ένα πρωτότυπο μοντέλο που μεταφέρει την τεχνολογία που αξιοποιούν μονοθέσια της F1 σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

To 2017, η Infiniti είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ονόματι Q60 Project Black S το οποίο μετέφερε υβριδική τεχνολογία από την F1 με την συμβολή της RenaultSport σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Κάτι ανάλογο κάνει και στην περίπτωση του Project Black S Prototype, το οποίο θα παρουσιαστεί στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού και φιλοδοξεί να οδηγήσει το παραπάνω σκεπτικό ένα βήμα πιο μακριά επωφελούμενο, μεταξύ άλλων, από ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύνολο.

Aναλυτικότερα, αυτό συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν και ως ένα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας τόσο κινητικής όσο και θερμικής το οποίο προσομοιάζει σε αυτά που χρησιμοποιούνται από τα μονοθέσια της F1. H συνδυαστική ισχύς διαμορφώνεται σε 563 ίππους στοιχείο που εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει μια ενδελεχής αεροδυναμική αναβάθμιση η οποία αξιοποιεί επίσης τεχνογνωσία από την F1, καθώς τη σχεδίαση των ανθρακονημάτινων αεροδυναμικών βοηθημάτων ανέλαβαν αεροδυναμιστές της ομάδας της RenaultSport, αντλώντας έμπνευση από τo setup που χρησιμοποιούν στην πίστα της Monza.

Έτσι, αν και αφετηρία του πρωτότυπου μοντέλου αποτελεί το Q60 Red Sport 400, τα αεροδυναμικά στοιχεία εξασφαλίζουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της μέγιστης δυνατής απόδοσης σε υψηλές ταχύτητες σε ευθεία και της μέγιστης ευελιξίας στις στροφές υπό πίεση.

Όπως και να έχει με τις εκκεντρικές προδιαγραφές του, το νέο πρωτότυπο της coupe της Infiniti περιγράφεται ως μια έμπρακτη υπενθύμιση της υπόσχεσης της φίρμας να προσφέρει από το 2021, «συναρπαστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα».

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024