Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιβάνοφ καλεί σε αποχή από την «ιστορική αυτοκτονία» του δημοψηφίσματος

Ο Ιβάνοφ καλεί σε αποχή από την «ιστορική αυτοκτονία» του δημοψηφίσματος

«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω», δήλωσε ο Ιβάνοφ κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της χώρας τους, κάνοντας λόγο για «ιστορική αυτοκτονία».

«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω», δήλωσε ο Ιβάνοφ κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, έχει γνωστοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες, την πρόθεση του να απέχει από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο σκοπιανός Πρόεδρος, δεν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν «κατά» της συμφωνίας, αλλά να απέχουν, μιας και φαίνεται η αποχή να φοβίζει πολύ την κυβέρνηση Ζάεφ. Ίσως και παραπάνω από την αρνητική απάντηση.

«Αν δεν επιτευχθεί το κατώτατο όριο συμμετοχής στο δημοψήφισμα (σ.σ. 50%), τότε αυτό θα ληφθεί υπόψη και η όλη διαδικασία θα επιστρέψει στη Βουλή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επικρατήσει το »ναι»» τόνισε σχετικά ο σκοπιανός υπουργός, μιλώντας ωστόσο και για ενδεχόμενο απόρριψης της συμφωνίας. «Σε περίπτωση που κερδίσει το «όχι» έστω και κατά μία ψήφο, θα υποκλιθούμε και θα πούμε ότι αυτή η υπόθεση δεν προχωράει» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία με προκλητικές αναφορές και έντονα πολιτικά παιχνίδια, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο Ιβάνοφ και άλλους διαφωνούντες σημειώνοντας: «Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον των εαυτών τους και όσων πετύχαμε».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024