Πιστή στις υποσχέσεις της για τη διεύρυνση της γκάμας εκδόσεών των μοντέλων της με την ενσωμάτωση εναλλακτικών συνόλων, η Peugeot έδωσε τις πρώτες συστάσεις για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των 3008 και 508 οι οποίες αναμένεται να διατεθούν από το β΄εξάμηνο του 2019.

Ξεκινώντας από το 3008, θα επωφεληθεί από δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις την «απλή» Hybrid και την κορυφαία GT Hybrid4, η οποία εισάγει στην εξίσωση του γαλλικού crossover και τετρακίνηση.

Αναλυτικότερα, το plug-in υβριδικό σύνολο με το οποίο θα εξοπλίζει το 3008 GT Hybrid4, αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με απόδοση 200 ίππους και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας στο γαλλικό SUV συνδυαστική ισχύ 300 ίππων αλλά και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Σε επίπεδο επιδόσεων η κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση του 3008, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 13,2 KW/h οι οποίες του εξασφαλίζουν επίσης ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση Hybrid, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο στην περίπτωση του 3008 όσο και των δύο εκδόσεων αμαξώματος του 508, επωφελείται από το συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης με ισχύ 180 ίππων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ, εξασφαλίζοντας συνδυαστική ισχύ 225 ίππων.

Το ανωτέρω plug-in υβριδικό σύνολο συμπληρώνουν μπαταρίες μικρότερης απόδοσης 11,8 kWh εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ.

Η φόρτιση των μπαταριών σύμφωνα με τις συστάσεις της Peugeot, απαιτεί επτά ώρες σε οικιακό δίκτυο με φορτιστή 8Α, ή τέσσερις ώρες με φορτιστή 14Α. Παράλληλα, ωστόσο, θα υπάρχει η προαιρετική επιλογή Wallbox φόρτισης 6,6 kW το οποίο περιορίζει τον χρόνο πλήρους φόρτισης σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο