Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν απολογείται στη ΓΑΔΑ ο Λαφαζάνης - «Δεν τους νομιμοποιώ»

Δεν απολογείται στη ΓΑΔΑ ο Λαφαζάνης – «Δεν τους νομιμοποιώ»

Ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «διγλωσσία και υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μ. Γλέζος παρευρέθη στη συγκέντρωση υπέρ του, έξω από τη ΓΑΔΑ

Το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε κληθεί να απολογηθεί στη ΓΑΔΑ και ειδικότερα στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», για κατηγορίες που αφορούν τη δράση του κατά των πλειστηριασμών.

Ωστόσο ο ίδιος δεν απολογήθηκε, δηλώνοντας στον αλληλέγγυο κόσμο ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου ‘’Τμήμα’’. Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Επίσης, αφού τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Εν συνεχεία στην ομιλία του κατήγγειλε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία και υποκρισία». Γιατί, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οποιοδήποτε κόμμα αλλά κυβέρνηση και οι διώξεις αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα άδυτα του Μαξίμου και εκτελούνται από το αμαρτωλό «Τμήμα», που κατασκεύασε την δικογραφία και όχι από την Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αντί να ρίχνει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, θα έπρεπε εδώ και τώρα να σταματήσει τις διωκτικές διαδικασίες.

Στήριξη από τον Μανώλη Γλέζο

Στη συγκέντρωση έγινε με ενθουσιασμό δεκτός ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πριν από μερικές δεκαετίες ήμασταν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Παλαιστίνη κι αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση του Γιασέρ Αραφάτ.

»Εκεί υποστήκαμε και την πρώτη χημική επίθεση με δακρυγόνα. Είπες Παναγιώτη μια κουβέντα που με στεναχώρησε. Είπες ότι ευχαριστούμε τον Μανώλη τον Γλέζο.

»Είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή, που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, βρίσκομαι εδώ μαζί σας!

»Αν ήταν δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση, θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, αδύνατον να μην έρθω εδώ να υποστηρίξω».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024