Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση στις 16 για την Εθνική γυναικών

Πρόκριση στις 16 για την Εθνική γυναικών

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 58-48 της Νότιας Κορέας και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών επικράτησε 58-48 της Νότιας Κορέας και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ισπανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, επέβαλε απόλυτα το παιχνίδι της και πήρε πανάξια τη νίκη- διαβατήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι δέχθηκαν 25 πόντους στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης και μόνο 19 από εκεί και πέρα!

Το πρώτο μέρος «κύλησε» με την εθνική μας να έχει πρόβλημα στην άμυνα, να μην μπορεί να βρει ρυθμό στην επίθεση και κυρίως να έχει νευρικότητα. Ετσι το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με 28-25 για την ομάδα της Ν. Κορέας.

Η συνέχεια όμως είχε χρώμα… γαλανόλευκο. Η εθνική μας ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα, είχε καλές επιστροφές, δεν επέτρεψε στις αντιπάλους της να σουτάρουν με καλές προϋποθέσεις και στην επίθεση με τη Μάλτση να μην σκοράρει, αλλά να οργανώνει υποδειγματικά κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Οι Ελληνίδες παίκτριες προηγήθηκαν με 9 πόντους διαφορά (39-30 στο 26’) με τις Μάλτση και Σπανού να είναι πολύ ουσιαστικές σε άμυνα και επίθεση, ενώ συνολικά η εθνική ήταν αποτελεσματική στην αμυντική της λειτουργία.

Παρά τον (ελαφρύ) τραυματισμό της Μάλτση η εθνική μας… πάτησε το γκάζι και έφτασε τη διαφορά στους 17 πόντους (58-41 στο 38’) έχοντας «αγκαλιάσει» τη νίκη.

Παρά τις προσπάθειές τους οι Νοτιοκορεάτισες δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση με τις ελληνίδες παίκτριες να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία τους με το τελικό 58-48.

Επόμενος αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» με στόχο την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης αύριο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Νιγηρία, η οποία αντιμετωπίζει αργά το βράδυ την Αργεντινή.
Εάν η Αργεντινή κάνει την έκπληξη και κερδίσει το ματς με 1 έως… 46 πόντους διαφορά, τότε η Τουρκία θα τερματίσει αυτομάτως 2η και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα.

Η Αργεντινή μπορεί να τερματίσει 2η μόνο εάν νικήσει την Νιγηρία με 47 ή περισσότερους πόντους διαφορά.

Κορυφαίες για την εθνική οι Σπανού, Χριστινάκη και Φασούλα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 25-28, 35-45, 48-58.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024