Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW I.D. Buzz Cargo: Ο επαγγελματίας της… ηλεκτροκίνησης

VW I.D. Buzz Cargo: Ο επαγγελματίας της… ηλεκτροκίνησης

Η VW αποκαλύπτει το όραμα της για το μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μοντέλο που αποτελεί προβολή του Transporter στο μέλλον με ηλεκτρική αυτονομία 550 χλμ.

H VW συμπληρώνει το όραμά της για το ηλεκτροκίνητο μέλλον, παρουσιάζοντας αυτή την φορά ένα panel van για μεταφορές εμπορευμάτων, το οποίο υπακούει στις ίδιες τεχνολογικές και σχεδιαστικές επιταγές με το επιβατικό I.D. Buzz που η γερμανική φίρμα είχε αποκαλύψει το 2017.

Το I.D. Buzz Cargo όπως ονομάζεται, αποτελεί ουσιαστικά ένα μελλοντικό ηλεκτροκίνητο μελλοντικό alter ego του T6 Transporter, έχοντας τη δυνατότητα μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα και αγαθά βάρους έως και 800 κιλών, σε αποστάσεις που ξεπερνούν τα 550 χλμ. με μία φόρτιση χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 111 kWh με τις οποίες μπορεί να εξοπλιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, υπό το σκεπτικό της VW, το I.D Buzz Cargo θα προσφέρει τη δυνατότητα εξοπλισμού του με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες που θα ξεκινούν από τα 48 kWh και θα ενδείκνυνται για αστική και περιαστική χρήση.

Ανεξαρτήτως απόδοσης οι μπαταρίες τροφοδοτούν ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση που αγγίζει τους 205 ίππους ενώ, το ευέλικτο σκεπτικό της VW για τα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά του μέλλοντος, προβλέπει την δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης, στην περίπτωση επιλογής της μπαταρίας των 48 kWh θα αρκούν 15 λεπτά για την αναπλήρωση του 80% της ενέργειας τους με τη συνδρομή ταχυφορτιστή ενώ στην μεγαλύτερη μπαταρία των 111 kWh θα χρειάζονται 30 λεπτά για την αναπλήρωση αντίστοιχου ποσοστού ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την φόρτιση, οι μπαταρίες αναπληρώνουν ένα μέρος της ενέργειας που αντιστοιχεί σε 15 χλμ. και από το φωτοβολταϊκά στοιχεία με τα οποία εξοπλίζεται το γερμανικό van.

Σε συμφωνία με τον επαγγελματικό του προσανατολισμό το I.D Buzz Cargo διαθέτει και παροχή ρεύματος 230 V καθώς και επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης για την φόρτιση εργαλείων και παντός είδους συσκευών.

Παράλληλα, το I.D. Buzz Cargo, εξοπλίζεται με ένα σύνθετο σύστημα καμερών και ραντάρ που υπόσχονται να του εξασφαλίσουν αυτονομία επιπέδου 4.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για τις προοπτικές παραγωγής του, η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η VW θα παρουσιάσει το πρώτο μέλος της νέας ηλεκτροκίνητης γκάμας των I.D. με την μορφή ενός μικρομεσαίου hatchback από το 2019, αναμένεται να δοθεί ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα και για την υπόλοιπη ηλεκτρική γκάμα.

Σε κάθε περίπτωση οι κρισιμότεροι παράμετροι για την ταχύτητα εμφάνισης αντίστοιχων μοντέλων μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών και κυρίως η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που τελικά θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα άφιξής τους.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024