Η Skoda αποφάσισε να επανέλθει στο «αγαπημένο» της θέμα, δηλαδή την επικείμενη πρεμιέρα του Skoda Kodiaq vRS δημοσιοποιώντας μια νέα σειρά σκίτσων που αποτυπώνουν με μια δόση καλλιτεχνικής υπερβολής, το πρώτο SUV στην ιστορία της φίρμας που θα φέρει τα διακριτικά RS με ό,τι αυτά συνεπάγονται σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και επιδόσεων.

Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα σκίτσα αλλά και τα teasers που έχουν προηγηθεί η Skoda έχει επιδείξει ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να διαχωρίσει οπτικά την vRS έκδοση από τις απλές εκδόσεις του SUV, εξοπλίζοντάς το με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τροχούς 20 ιντσών με νέου σχεδιασμού ζάντες και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και άλλα χαρακτηριστικά που θα δώσουν το στίγμα της δυναμικής της έκδοσης.

Επί της ουσίας, όπως έχει γίνει γνωστό, το Kodiaq vRS θα εξοπλίζεται με diesel μοτέρ 2,0 λίτρων με ισχύ 240 ίππους σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Τις προδιαγραφές θα συμπληρώσει το αναβαθμισμένο και ισχυρότερο σύστημα πέδησης η διαφορετική γεωμετρίας ανάρτηση ενώ στο βασικό εξοπλισμό του θα ανήκει και το ενεργό σύστημα ελέγχου και περιορισμών των κλίσεων του αμαξώματος υπό πίεση, Dynamic Chassis Control.

Στο βασικό εξοπλισμό θα ανήκουν επίσης το Virtual Cockpit, δηλαδή ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος θα συνδυάζεται με μια ευμεγέθη οθόνη για το infotainment ενώ την εικόνα του εσωτερικού αναμένεται να συμπληρώσουν σπορ καθίσματα που θα προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, αν και προς το παρόν η Skoda δεν έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία και μεγέθη, αξίζει να σημειωθεί ότι το Kodiaq vRS έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου επταθέσιου SUV στο Nurburgring.

Η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο αν και μέχρι τότε είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για το πρώτο σπορ προσανατολισμού SUV της Skoda.

Γράψτε το σχόλιο σας