Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault EZ-Pro: Το όραμα για τις αστικές μεταφορές εμπορευμάτων

Renault EZ-Pro: Το όραμα για τις αστικές μεταφορές εμπορευμάτων

Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε μια σχεδιαστική μελέτη η οποία αποσκοπεί να αποτυπώσει ένα καινοτόμο σύστημα αστικών μεταφορών εμπορευμάτων για τις πόλεις του μέλλοντος με «οδηγό» την αυτόνομη οδήγηση.

Το Renault EZ-Pro αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη με την οποία η γαλλική φίρμα αποτυπώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το δίπτυχο ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση στην υπηρεσία των μεταφορών εμπορευμάτων εντός του αστικού ιστού.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το EZ-Pro αξιοποιεί τις τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης και σχεδιάστηκε με στόχο την αντικατάσταση των ογκωδών vans από ένα κονβόι, σαν αστικό σιδηρόδρομο, όπου ένα πλήρως αυτόνομο όχημα λειτουργεί ως οδηγός ακολουθούμενο από ρομποτικά pods τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες και προορισμούς.

Παρά τον πλήρως αυτόνομο χαρακτήρα του το αυτόνομο όχημα που καθοδηγεί τα υπόλοιπα, έχει θέση για «οδηγό» ο οποίος ωστόσο δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία οδήγησης αλλά λειτουργεί ως διαχειριστής του στόλου, σχεδιάζοντας τα δρομολόγια του κονβόι και κάθε pod ξεχωριστά προκειμένου να φτάσει στον ξεχωριστό προορισμό του.

Σύμφωνα με την Renault, οι μεταφορές εμπορευμάτων σε μικρές αποστάσεις εκπροσωπούν το 30% της κυκλοφορίας σε μια πόλη και ως εκ τούτου, ένα κονβόι αυτόνομων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες θα μπορούσε να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα τόσο σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτού του είδους μεταφορών όσο και στην κυκλοφοριακή συμφόρηση των πόλεων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024