Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Περιβάλλοντος: Εξετάζουμε το αίτημα της Eldorado για αποζημίωση

Υπ. Περιβάλλοντος: Εξετάζουμε το αίτημα της Eldorado για αποζημίωση

«Πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση» αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Την θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση και «ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή το αίτημα για αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 750 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, τονίζει το ΥΠΕΝ, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος

Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών, επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση. Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων. Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

Η Eldorado Gold

Σύμφωνα με την μητρική της Ελληνικός Χρυσός, Eldorado Gold, το αίτημα αποζημίωσης σχετίζεται με τις ζημιές που υπέστη η εταιρία από καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές. Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη, ενώ διευκρινίζεται ότι η αίτηση είναι εξωδικαστική και δεν θέτει σε κίνηση νομικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά ότι η αίτηση που κατατέθηκε αποτελεί μια προσπάθεια να επιλυθεί με καλή πίστη το ζήτημα με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς σχετίζεται με τα κόστη που ανέκυψαν εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης των αδειών στο project των Σκουριών. Η Eldorado, προσθέτει, πάντοτε ενήργησε με τρόπο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση προκειμένου να προχωρήσει στην υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε, καταλήγει, ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή στην οδό της διαιτησίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024