Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «σταθερές» και οι νέοι πρωταγωνιστές

Οι «σταθερές» και οι νέοι πρωταγωνιστές

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη έκανε το τρία στα τρία έχοντας και πάλι πρώτα βιολιά τους νεαρούς μεσοεπιθετικούς του, αλλά «ήρωες» τον Γιόχανσον και τον Διούδη.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και με εξαίρεση την ήττα του στην Τρίπολη από τον Αστέρα την περσινή σεζόν, μετράει ένα πολύ μεγάλο σερί νικών. Ο Ολυμπιακός είναι αναγεννημένος και ανανεωμένος, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και πάλι, η ΑΕΚ έχει… κεκτημένη ταχύτητα από το πρωτάθλημα και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μα θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι έως τώρα η ομάδα που αξίζει τα περισσότερα μπράβο και τη μεγαλύτερη συμπάθεια από τους «ουδέτερους».

Αυτό το τρία στα τρία του Παναθηναϊκού, με τα δύο εκτός έδρας ματς, τα εφτά γκολ ενεργητικό και το καλό ποδόσφαιρο που παίζει, δεδομένα απασχολεί όχι μόνο εμάς και τους φιλάθλους, αλλά και τους υπόλοιπους προπονητές. Πλέον θα πηγαίνουν περισσότερο… ψαγμένοι και σίγουρα πιο επιφυλακτικοί στα ματς απέναντί του. Όχι απαραίτητα καλό για τον Παναθηναϊκό, που γρήγορα χάνει το στοιχείο της έκπληξης, αλλά εξαιρετικό αν σκεφτείς πως μέσα σε τρία ματς κέρδισε και πάλι αυτό που έχασε πέρσι: τον σεβασμό από φίλους κι «εχθρούς». Την αίσθηση της μεγάλης ομάδας.

Ακόμα και όσον αφορά τις… εκπλήξεις, πάντως, που επιφυλάσσει ο Γιώργος Δώνης στις αντίπαλες ομάδες, αυτές φαίνεται πως δεν τελειώνουν. Εκτός από τους παίκτες που αποτελούν πλέον τις «σταθερές» της ομάδας, όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάννης, ο Κουρμπέλης, ο Παναθηναϊκός είδε στη Λάρισα τον Γιόχανσον να είναι καταπληκτικός και να σκοράρει δύο γκολ, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα έναντι του Κουλιμπαλί στη «μάχη» της δεξιάς πλευράς. Έτσι κι αλλιώς ο Αφρικανός είχε κάνει κακό ξεκίνημα και ο Σουηδός φαίνεται να εκμεταλλεύεται τη δική του ευκαιρία.

Όπως φυσικά πρωταγωνιστής υπήρξε και ο Διούδης. Μπορεί να μη φάνηκε, γιατί όλοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη δημιουργία του Παναθηναϊκού και στην καλή επιθετική λειτουργία, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν εκεί και με μια καταπληκτική απόκρουση κράτησε το 2-1 στο σουτ του Ντέλετιτς που απείλησε με ισοφάριση λίγα λεπτά μετά τη μείωση του σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με τρία στα τρία, με παιδιά που δείχνουν πως το γουστάρουν και πως θα εξελιχθούν περισσότερο, με μια ποδοσφαιρική υγεία που πηγάζει έπειτα από ένα χρόνο και με περιθώρια βελτίωσης από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει μπει ο βασικός του επιθετικός και δεν έχει περάσει ματς με τον Δώνη να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024