Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος Μητσοτάκη η αυτοδυναμία για να μη μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

Στόχος Μητσοτάκη η αυτοδυναμία για να μη μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

 Σε μία πρωθυπουργική  - κατά πολλούς - εμφάνιση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ενωτικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ακόμη και στην περίπτωση αυτοδυναμίας, θα εντάξει σε κυβέρνηση ΝΔ και πρόσωπα από την κεντροαριστερά

«Φρένο» σε όσους ελπίζουν στο σενάριο ακυβερνησίας της χώρας έβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ξεκαθαρίζοντας ότι πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου καταργώντας την απλή αναλογική.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τάχθηκε υπέρ της ένταξης σε κυβέρνηση της ΝΔ προσώπων από την κεντροαριστερά αλλά την ίδια στιγμή έκλεισε ερμητικά την «πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό που θα περιλαμβάνει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Σε μία πρωθυπουργική  εμφάνιση, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ενωτικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, μίλησε για τη δομή που θα έχει μία κυβέρνηση της ΝΔ και έστειλε μήνυμα  με πολλούς αποδέκτες, λέγοντας ότι θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πρόσωπα και από την κεντροαριστερά. Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους πολίτες, ζήτησε να τον στηρίξουν ώστε η ΝΔ να να είναι αυτοδύναμη, πρόσθεσε όμως ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, θα βάλει στην κυβέρνηση πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι  θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 σημειώνοντας όμως ότι πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κατέστησε σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε σε ένα σημείο της συνέντευξης Τύπου: «Φανταστείτε, να οδηγείται η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, την ώρα που θα ανεβαίνουν τα spreads.  Κι όλοι θα ξέρουν ότι η χώρα οδηγείται σε ακυβερνησία. Δεν θα συμβεί αυτό».

Ουσιαστικά, αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους πολίτες, είναι ψηφίστε μας στις επικείμενες εκλογές για να είμαστε κυβέρνηση αλλιώς η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες.

Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία – με την οποία ήδη «φλερτάρει» όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – αλλά ακόμη και αν την πετύχει θα επιδιώξει συνεργασίες. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει ξεκαθαρίζοντας μάλιστα  ότι  ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα ενταχθούν  στην κυβέρνηση πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς. Εκτίμησε μάλιστα ότι την επομένη των εκλογών θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρώντας να περιγράψει τη δομή μίας κυβέρνησης της ΝΔ, μίλησε για λελογισμένα  μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα – όπως είπε – άξια να κάνουν τη δουλειά. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης.

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης αποσύνδεση στη διάλυση της Βουλής και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό θα είναι στις δικές μας προτάσεις» σημείωσε.

Υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό,  αναφέροντας επίσης ότι «στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024