Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ

Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ

Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

Σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την εξαγγελία για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.

«Οι πολίτες χρεοκόπησαν από τον υψηλό ΕΝΦΙΑ. Η δικαιοσύνη των μέτρων που εισηγούμαστε πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ταυτίζονται με κάποια του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μέτρα που ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε. Εμείς έχουμε πει για τον ΕΝΦΙΑ ότι θέλουμε να μειώσουμε τη συνολική επιβάρυνση κατά 30%. Το ίδιο λέει τώρα και ο κ. Τσίπρας. Εμείς όμως θέλουμε το όφελος να το καρπωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες κυρίως η μεσαία τάξη. Ακόμα και στα μέτρα στα οποία υπάρχει φαινομενικά μια συμφωνία υπάρχει διαφορετική αντίληψη».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024