Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αήθης κυβερνητική επίθεση σε Συνολάκη για αποδόμηση του πορίσματος

Αήθης κυβερνητική επίθεση σε Συνολάκη για αποδόμηση του πορίσματος

Στην προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος του καθηγητή καθηγητή Κώστα Συνολάκη, μέσα από προσωπική επίθεση στον διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό καθηγητή Φυσικών Καταστροφών προχώρησε ο Παύλος Πολάκης επιλέγοντας μάλιστα να αναρτήσει στο Facebook τη διεύθυνση του σπιτιού του

Στην προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος του καθηγητή καθηγητή Κώστα Συνολάκη, μέσα από προσωπική επίθεση στον διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό καθηγητή Φυσικών Καταστροφών προχώρησε ο Παύλος Πολάκης επιλέγοντας μάλιστα να αναρτήσει στο Facebook τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί προσπάθεια αποδόμησης και της ακαδημαϊκής του καριέρας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, μετά την έκθεσή του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στην οποία φτάνει στο συμπέρασμα ότι η περιοχή μπορούσε να έχει εκκενωθεί σε 30 έως 45 λεπτά τη «μαύρη Δευτέρα», 23 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα με διαδοχικές αναρτήσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχειρεί αφενός να απαξιώσει τον εγνωσμένου κύρους καθηγητή, αφετέρου για λόγους που ουδείς γνωρίζει δίνει τη διεύθυνση του σπιτιού του επικαλούμενος ένα… φυτό που έχει αναρριχηθεί στο στύλο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Συνολάκη!!!!
Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη […] απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης.
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά ……,,,»

«Δεν αντιλαμβάνονται το μήνυμα και πυροβολούν τον αγγελιοφόρο»

Απάντηση σε σκληρό τόνο έδωσε στη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που αποδεικνύει ότι ήταν εφικτό να εκκενωθεί το Μάτι τη μαύρη δευτέρα της 23ης Ιουλίου, έδωσε ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Συνολάκης δήλωσε: «Γνωρίζω προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Όταν με κάλεσε και μου ζήτησε να προετοιμάσω μία έκθεση μαζί με μια ομάδα έγκριτων επιστημόνων για τα αίτια της ανείπωτης αυτής εθνικής τραγωδίας και για τα όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον για να μην ξαναθρηνήσει η πατρίδα μας τόσο άδικα, και τόσο αναίτια νεκρούς, ανταποκρίθηκα άμεσα. Το θεώρησα, ως ακαδημαϊκός, ως επιστήμονας και πρωτίστως ως Ελληνας πολίτης, χρέος προς την πατρίδα μου και κυρίως χρέος προς τους συνανθρώπους μας που τόσο αδόκητα έχασαν τους οικείους τους», είπε και συνέχισε:

«Εκφοβισμούς, απειλές, πάσης φύσεως κουτσαβακίστικες και φασίζουσες συμπεριφορές και ιδιότυπες προγραφές σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να ανεχθώ. Βέβαια, είναι ίδιον τέτοιων ανθρώπων είτε να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα είτε να επιλέγουν να το αγνοούν, πυροβολώντας τον αγγελιοφόρο».

«Αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου»

Η ενέργεια αυτή από πλευράς του κ. Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter στηλιτεύει τη στοχοποίηση του έγκριτου επιστήμονα που «γκρεμίζει την προπαγάνδα» της κυβέρνησης.

«Αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου», χαρακτηρίζει το συμβάν ο κ. Ρωμανός.

Ειδικότερα, στο twitter αναφέρει τα εξής: «Υπουργός δίνει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση διεθνώς αναγνωρισμένου επιστήμονα που στοχοποιεί, επειδή τα επιστημονικά του συμπεράσματα επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, γκρεμίζοντας την προπαγάνδα τους. Αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου. Ελλάδα 2018».

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024