Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειρηνική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Ειρηνική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλιδης» -πραγματοποιήθηκε έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών -οι οποίοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα για τη Μακεδονία- επέδωσε στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μεταξύ αυτών, ζητούν να δηλώσει «δημόσια και εγγράφως» ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εάν μετά τις εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση, καθώς και να την καταψηφίσει, ο ίδιος και το κόμμα του, όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται πως δυναμικό παρών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έδωσαν και το προηγούμενο Σάββατο πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Οι ειρηνικές ωστόσο συγκεντρώσεις αμαυρώθηκαν από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν επί ώρες στους δρόμους γύρω από το Βελλίδειο, ενδεχομένως από ακροδεξιά στοιχεία ή άλλους αγνώστους, με την αστυνομία από την πλευρά της να προβαίνει σε ανεξέλεγκτη χρήση χημικών.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024