Η ΑΕΚ σε μια εβδομάδα από τώρα θα ξεκινήσει την φετινή της περιπέτεια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια περιπέτεια που σε κάθε περίπτωση θα είναι ιστορικής σημασίας, μιας και η Ένωση επιστρέφει στον θεσμό μετά από δώδεκα χρόνια. Κάτι που αναμφίβολα λέει πολλά για τη σημασία αυτής της επιτυχίας των Κιτρινόμαυρων.

Ωστόσο όποιος έχει κλίμα από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, είναι εύκολο να αντιληφθεί πως για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του, ακόμα δεν έχει επιτευχθεί τίποτα. Στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων τα παιχνίδια που έρχονται φαίνονται ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ακόμα υπέρβαση.

Η ΑΕΚ δεν ετοιμάζεται να αγωνιστεί απέναντι στις Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ για την… εμπειρία. Η Ένωση θα παλέψει με τα δικά της όπλα για να βάλει δύσκολα σε αυτές τις τρεις ιστορικές ομάδες και γιατί όχι, να πάρει βαθμούς. Τόσους, που ενδεχομένως στο τέλος της φάσης των ομίλων της επιτρέψουν να συνεχίσει στην Ευρώπη. Ακόμα και σε άλλο θεσμό.

Το παραπάνω δεν είναι κάτι που απλώς επικοινωνείται από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν στόχο που στην Ένωση εκτιμούν και πιστεύουν πως μπορεί να υλοποιηθεί. Όσο δύσκολος κι αν είναι.

Άλλωστε ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, κανείς δεν θα μπορεί να πει για αποτυχημένη πορεία της ΑΕΚ στους ομίλους. Αντίθετα, αν έρθει το κάτι παραπάνω, ό,τι κι αν είναι αυτό, θα μιλάμε για ακόμα έναν κιτρινόμαυρο άθλο. Από τους πολλούς που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος, σε Ελλάδα και Ευρώπη.