Λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, η οποία βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Την υπόθεση στο FA ανέθεσε η οικογένεια Φύσσα προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τούς τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία, ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται και από την έρευνα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό, είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν κι αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι διαβιβάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για περίπου ένα λεπτό. Στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο του Ρουπακιά εισήλθε αντίθετα στην Τσαλδάρη και πάρκαρε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ των 00:03:23 και 00:04:06, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 23:59:08, από την οδό Τσαλδάρη πέρασε το κονβόι των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18 Σεπτεμβρίου 2013. Ο φερόμενος ως δολοφόνος, Γεώργιος Ρουπακιάς, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

[Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi]

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας