Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks, Άριεν Κάμπχους, πριν τρεις βδομάδες, με τις αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας να συνεργάζονται με Ολλανδούς ερευνητές στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν.

Ο 47χρονος άντρας είναι συνεργάτης του του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θεάθηκε για τελευταία φορά στις 20 Αυγούστου, όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στην πόλη Μπόντο της βόρειας Νορβηγίας. Δύο Ολλανδοί επιθεωρητές έχουν φτάσει στην Μπόντο για να βοηθήσουν τους Νορβηγούς συναδέλφους τους.

Η υπόθεση αυτή έδωσε αφορμή να κυκλοφορήσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία επανέλαβε σήμερα ότι διατηρεί «ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι ο αγνοούμενος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία για αυτόν (…) αφότου έφυγε από το ξενοδοχεί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο ιστότοπος WikiLeaks έκανε λόγο σε ένα μήνυμα στο Twitter για «παράξενη εξαφάνιση». Με βάση τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ο Άριεν Κάμπχους είναι ξανθός, με γένια και φοράει γυαλιά με λεπτό σκελετό. Σύμφωνα με το WikiLeaks, είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου αλλά δεν επιβιβάστηκε ποτέ στην πτήση αυτήν.

Γράψτε το σχόλιό σας